CIKKEK

 

Pattanásos bőr - akne

 

Akne - Miért alakul ki? Kik lehetnek hajlamosak rá?

 

A 12-24 éves korosztályban ötből négy embernél alakul ki legalább egyszer akne. Bár ezt a bőrbetegséget gyakran a kamaszkornak tulajdonítják, bármely életkorban előfordulhat, így nemritkán a 20-30 éves felnőttekben is kialakulhat, sőt 40-50 éves korban is fennállhat.

Az akne egy gyakori bőrbetegség.

 

Tudj meg többet

 

 

 
 
 
 
 

Szemölcsök

 

Szemölcsök: Mi okozza és milyen típusai vannak?

 

A szemölcsök kellemetlenek, és akár veszélyesek is lehetnek. Némelyek maguktól eltűnnek néhány nap alatt, mások viszont akár hónapokig vagy évekig is makacsul kitartanak.

Ahogy a herpeszt, úgy a szemölcsöket is vírus okozza. Több mint száz vírusfaj felelős a szemölcsök kialakulásáért, legtöbbjük a HPV-k közé tartozik.

 

Tudj meg többet

 

 
 
 
 

 

Anyajegyek és a bőrrák, az anyajegy vizsgálat fontossága

 

Anyajegyek az egész testfelületen, bárhol előfordulhatnak különböző színekben, formában és méretben. Általában jóindulatúak, egyes esetekben azonban rákos elváltozásokká fajulhatnak. A cikkből kiderül, hogyan ismerhetők fel a veszélyes anyajegyek, és milyen lehetőségek léteznek a kezelésükre.

Anyajegyek ott alakulnak ki, ahol nagy mennyiségben gyűlnek össze a bőr színét adó pigmentsejtek (melanociták). A legtöbb anyajegy barna vagy fekete színű.

 

Tudj meg többet